Baggeren in Dublin

Baggeren in Dublin

Baggeren in Dublin

1 oktober 2020

Op 18 mei schreef scheepskok Richard een verhaal over zijn favoriete herinnering aan boord van de OOSTERSCHELDE. Vandaag vertelt hij hoe het nu met hem gaat en wat hij aan het doen is.

“Zoals iedereen weet kunnen we nog steeds niet varen met de OOSTERSCHELDE. Dit doet mij pijn in het hart. Noodgedwongen ben ik dus iets anders gaan doen. Ik werk nog wel als scheepskok maar niet meer aan boord van een zeilschip. Op dit moment kook ik aan boord van een hopperzuiger.

Een hopperzuiger is een zeegaand baggerschip. Op dit moment baggeren wij de haven van Dublin uit. Dit doen zij zodat grote zeeschepen naar de Ierse hoofdstad kunnen blijven komen. Het is leuk werk om te doen en we hebben een leuke bemanning aan bood.

Dit werk is alleen niet te vergelijken met het werk aan boord van de OOSTERSCHELDE. Wat ik heel erg mis, is het zeilen op zich. Hierbij denk ik vooral aan bijvoorbeeld een oversteek en de mooie plekjes die wij aandoen met ons schip.

Ook mis ik mijn kombuis en het contact met de gasten aan boord. Kortom, ik hoop dat we snel weer met de OOSTERSCHELDE mogen varen. Ik heb mij zo verheugd op de oversteek naar de Kaapverdische Eilanden en het weerzien van mijn vrienden.

De OOSTERSCHELDE blijft het mooiste schip waar ik ooit op heb gevaren. Ik mis deze dame heel erg.

Groetjes

Richard”