Storm vast maken

Storm vast maken

Storm vast maken

7 juli 2014

Update door Marloes: “Vandaag begint de dag echt super, een lekker weertje met zon en niet al te koud. Het enige nadeel vandaag is de wind. Deze is er niet of nauwelijks en we hebben dan om twaalf uur ook een rustige start van de race. Bij het startschot varen we rustig langs het marine fregat ‘ Friesland’, uitgezwaaid door de mariniers gaat de race van start.
Onze begint om half twee en verloopt rustig we hoeven maar een gijp te maken en varen rustig door op koers. Alle andere schepen hebben een andere strategie dan onze kapitein in gedachten. Wij vinden de gedachten van onze kapitein echter wel plausibel en varen de koers zoals hij bedacht is.
Doordat het rustig waait kan het schip goed voorbereid worden voor de dag erop. Er word windkracht 7 verwacht , dit betekent dat alles storm vast gemaakt moet worden. Zoekend naar zeilen en het onderhouden van het achterdek gaat de wacht langzaam voorbij. Na de wacht nog genieten van de heerlijke maaltijd van de kok en daarna wachten tot de volgende wacht begint en een beetje proberen te slapen.”