Vroege wacht

Vroege wacht

Vroege wacht

8 juli 2014

Update door Foke: “De eerste wacht begon lekker vroeg om vier uur vandaag. Vol moed trotseerden wij de kou. De wind is op het moment dat wij onze eerste wacht hebben nog rustig. We moeten allen nog een beetje de zeilen trimmen.
Niet verwacht dat we ook nog gingen roeien aan boord. Zittend op de grond met drie man sterk, trekken we al roeiend de buiten kluiver strak.
Jaaaa, zeilen is leuk! We voelen de wind toenemen en wachten langzaam af tot het schip sneller gaat. De eerste voorbereidingen voor de storm wind worden ons uitgelegd. Zoals een rif in het zeil zetten. Uiteindelijk hoeven we dit nog niet toe te passen.
Overdag, na een welverdiend tukje, hebben we de andere wacht geholpen met trimmen terwijl de wind steeds meer toenam.
Nadat we een heerlijke maaltijd hebben genuttigd onder een hoek van 20 graden. Hebben we de wacht overgenomen van de witte wacht. En we vielen meteen met onze neus in de boter! Wat een wind en regen! 20 knopen wind en goed wat zeilen die getrimd moesten worden, dus heel wat hangwerk voor onze wacht.
Daarna was het vooral veel geschommel en goed koers houden. Op dat moment waren we ondanks  de regen blij dat we op het dek zaten, omdat het binnen flink tekeer ging. Ik heb wel lekker veel aan het roer gestaan, wat een uitdaging was, maar ook ontzettend tof. De volgende wacht was niet zo gecharmeerd van jet weer, en kwamen met veel moeite aan dek. Na een lange nacht, vielen we met zwemvestjes tegen de helling onder ons bed en hevig schommelend in slaap.”