Walvissen

Walvissen

Walvissen

28 november 2014

De wind blijft ons lekker bezig houden deze reis. Hij is dan meestal wel uit noordelijke richting, tussen de noord-oost en de noord-west, de windkracht is niet helemaal wat je zou verwachten. Het begon na Las Palmas allemaal zeer voorspoedig met een goeie windkracht 4 tot 5 Bft. Langzaam maar zeker werd dat een 3 tot 4. Daarna 2 tot 3 en vanmiddag hebben we zelfs een stuk de motor bij gezet omdat we met anderhalve knoop de goede kant op niet op tijd in Sal gingen komen.
Maar wat de wind niet gaf werd door de natuur wel gegeven. We werden vandaag getrakteerd op eerst 2 dwergvinvissen vlak naast het schip en aan het eind van de middag kwam er nog een voorbij op een wat grotere afstand.
En de vislijn achter het schip heeft z’n best gedaan, maar het mocht niet baten. We hebben iets beet gehad, maar zijn eigenlijk blij dat het niet aan boord gekomen is; we weten niet wat het was, maar het heeft het wel voor elkaar gekregen de haak te breken! Morgen proberen we het met een nieuwe haak gewoon weer.
Gelukkig kwam er langzaam weer wat wind opzetten en hebben we onze weg zeilend kunnen voortzetten. De verwachting is dat de wind gaat krimpen naar het west-noord-westen en dan weer iets gaat toenemen tot een kleine 4 Bft. Dit betekent bijna halve wind voor ons, dus we hopen een mooie gang te kunnen lopen.