Wachten op de goede wind

Wachten op de goede wind

Wachten op de goede wind

10 september 2016

Zoals verwacht kwamen we met het ontbijt aan bij de sluis aan het begin van het kanaal. Daar konden we meteen naar binnen en dus begonnen we aan de 100 km van Holtenau naar Brunsbüttel. Het was prachtig weer en iedereen zat op dek naar boten en naar de bijzondere bruggen te kijken.
Maar na twee dagen op de motor had iedereen er ook wel een beetje genoeg van, dus hebben we een korte stop gemaakt bij Rendsburg. Hier hebben we even de benen gestrekt en een heerlijk ijsje gegeten voor we verder gingen. Tijdens het diner waren we aan de andere kant en lagen we in de sluis. Vervolgens voeren we met het tij mee de Elbe af, de Duitse Bocht in.
Vanochtend, tegen beter weten in, hebben we de zeilen gehesen en een paar slagen gekruist. Natuurlijk schoot dit niet op, maar het was toch lekker om te doen. Even die motor uit! Maar omdat we ook ooit in Londen willen komen, toch de motor bijgezet om motor-zeilend een aantal mijl de goede kant op te komen.
Verwacht was dat de wind in de avond zou draaien naar het zuiden, waardoor we WEL de goede kant op kunnen zeilen. Dit is nu aan het gebeuren, al blijft het wat zuidzuidwest, en dus staat al het tuig erop en is de motor uit. Eindelijk een nacht echt zeilen voor de boeg. En we gaan nog redelijk de goed kant op ook! Nu maar zien hoe lang de wind uit deze hoek blijft waaien en of hij misschien zelfs nog iets verder krimpt.