Weerberichten

Weerberichten

Weerberichten

25 november 2016

Inderdaad hebben we wat westelijker de wind kunnen vinden, al was die van een andere richting dan het weerbericht voorspelde. Maar als de zeilen omhoog kunnen, vind niemand dat erg!
Om wat beter op de golven te liggen en het tuig niet te laten slaan moesten we weer wat oostelijker dan zuid sturen, volgens het weerbericht precies de kant op die we niet wilden want daar zou minder wind zijn. Maar de voorspelling een dag later was weer totaal anders en het zou niet uitmaken waar we zaten, eigenlijk zou er nergens echt wind zijn. Hierdoor waren we vannacht een beetje bezorgd dat we in de ochtend de motor zouden moeten starten om verder te komen. Maar niets was minder waar. De wind begon te draaien naar het oosten en zelfs iets zuidelijker dan oost! En ook de windkracht was beter dan voorspeld; vandaag de hele dag mogen genieten van een 10-15 knopen wind. Dus al het zeil erop en een tijd lang dik 8 knopen gelopen! Toen er ook nog een groep Gevlekte dolfijnen rond de boeg kwam zwemmen, zag je iedereen volop genieten. Ook zijn vandaag de eerste dorado’s aan dek getrokken, de hengel doet het prima en waarschijnlijk eten we morgen verse vis.
Voor vannacht en morgen overdag wordt er nog minder wind voorspeld dan ze voor vandaag deden, maar voorlopig doen we 6 tot 6,5 knoop de goede kant op. Het maakt ons niet meer uit wat het weerbericht zegt, we zeilen lekker verder met wat we hebben!