Barbecue onder zeil en fotoavond aan dek

Niet alleen kunnen we wat afvallen, ook neemt de wind wat af en krimpt naar het oosten. (Of heet dat ruimen, hier op het zuidelijk halfrond, waar alles andersom draait?)
Hoe dan ook, we zeilen met een steeds zachter worden bakstagwindje richting de kust en besluiten om een bbq aan dek te houden. Zo goed en zo kwaad als het gaat spannen we een zonnetent, hangen een lamp op en zetten de bbq op in het gangboord aan lij. Onder vol tuig en toch nog met een snelheid van 7 knopen eten we met zijn allen aan dek. Na de bbq projecteren we de resultaten van de fotowedstrijd. (Binnenkort op de site te zien!) Omdat het een pikzwarte nacht is (de maan is nog niet op) doen we ook dat buiten. Wanneer de beamer uit gaat, is iedereen onder de indruk van de avond en de prachtige sterrenhemel.