Diep en ondiep

Omdat we er toch langs komen, op de weg van de Britse Maagden Eilanden naar Cuba, plannen we een stopje op de Turks en Caicos Eilanden. Dit is wel eenvoudiger gezegd dan gedaan trouwens: alle eilanden van deze groep zijn omgeven door zeer ondiepe wateren met erg veel rotsen en riffen. Daarbuiten is het ineens hartstikke diep. Lastig om een goede ankerplek te vinden. Zoekend naar een goede ankerplek geeft de dieptemeter op het ene moment 240 meter aan, en een minuut later gaat het alarm: 5 meter onder de kiel… Uiteindelijk vinden we een mooi plekkie en kunnen we de volgende dag het eiland Grand Turk verkennen. Altijd leuk, voet aan land zetten van nieuwe plekken, zeker als ze zo desolaat zijn. Het is er prachtig: omringd door zandstranden zoals je ze in het Caribisch gebied voorstelt, met snorkel plekken te over. 
De volgende dag (donderdag) varen we voor nog een stopje op een onbewoond eilandje naar het zuidwesten om het Robinson Crusoë-gevoel te pakken te krijgen. Dit is gelukt. 
Inmiddels zijn we aan de oversteek naar Cuba bezig, op naar een nieuw avontuur! Met een beetje geluk hebben we nog tijd om op een ander palmeiland een kokosnoot leeg te drinken…