Nog een update

Even een update vanaf het schip.
Na een fantastisch weekeind vol feestelijkheden zijn afgelopen zondagavond 16 jongeren en 8 begeleiders aan boord gekomen voor een 4-daagse reis. De jongeren leren hierbij hun eigen kwaliteiten kennen en hiermee om te gaan in groepsverband. De maandag was wat onstuimig wat wind betreft dus de programmering werd iets aangepast; al snel werd duidelijk dat de wens om Engeland aan te doen niet haalbaar was.
We zijn tot Maassluis gekomen en hebben heel even de boeg buiten de pieren op zee gestoken. De torenhoge golven bevestigde de verwachtingen waardoor we ‘s avonds weer veilig in Maassluis aangemeerd lagen. Omdat de dinsdag wat verbetering beloofde, zijn we om 08:00 uur gaan varen en hebben we, eenmaal buiten de Maasmond, zeil gezet. Met een windkracht 5-6 Bft was Texel precies halve wind bezeild. De stemming sloeg algauw van uitgelaten over naar timide toen de eerste zeeziekte zich aandiende. Het mag de pret niet drukken want we hebben er geweldig weer bij en inmiddels zitten we bijna in de aanloop naar het Schulpengat. Het plan is om de verwachte storm van morgenochtend in de haven van Oudeschild (op Texel) af te wachten; de begeleiders hebben een alternatief plan bedacht. De stemming is opperbest, al zou je dat op dit moment misschien niet van iedereen bevestigd krijgen. Het mooie van een beetje zeeziekte is dat het overgaat op het moment dat je in vlak water bent. Dit gaat niet lang meer duren.