Driemaster

De ‘Oosterschelde’ is van een trotse driemaster tijdelijk veranderd in een motorschip. Tijdelijk, want volgende week hopen we de masten terug te plaatsen, later dan we hoopten, want er was veel onderhoudswerk aan de masten. Maar inmiddels zien ze er weer gelikt uit. De bezaanmast en de grote mast zijn nu al helemaal klaar. De stroppen van het want liggen om de toppen en ook de stengen zijn al geplaatst.
De schoenermast is nog niet zover; omdat hieraan ook alle ra’s hangen is er veel meer beslag te monteren. Dit hopen we dit weekeinde af te maken en dan is ook die voorste mast klaar om te worden teruggehesen op het schip.
Aan boord van het schip gaat het werk ook gewoon door. Het houten voordek, dat was weggehaald voor het stralen, is weer gemonteerd. De ankerlier werkt weer en steeds meer luikjes en ramen zijn afgelakt en klaar. Ook de nagelbanken zijn weer gemonteerd. In het kombuis is een nieuwe vaatwasmachine geplaatst en aan dek liggen alle spanschroeven klaar. We kunnen niet wachten tot we weer driemaster zijn!