Dolfijnen

Dolfijnen

Dolfijnen

24 januari 2018

De nieuwe reis is begonnen. Na een rustige eerste nacht aan boord was het tijd om te vertrekken. De ankers werden omhoog getrokken en meteen hebben we de eerste zeilen gezet, zodat het genieten kon beginnen. Al snel kwam er een groep dolfijnen voorbij, waardoor de rest van de zeilen even moesten wachten. Zeilen is leuk, maar blijkbaar gaan dolfijnen voor.
Er stond een stevige wind in de ochtend en een kleine torenvalk had moeite om er tegenin naar het land te vliegen. Meerdere malen probeerde hij het, maar na een paar minuten stevig doorvliegen gaf hij het op en keerde terug naar ons tuig om even uit te rusten en het daarna nogmaals te proberen. Uiteindelijk vloog hij weg en zagen we hem niet meer terugkeren, dus we hopen dat hij het gehaald heeft.
In het begin van de middag nam de wind langzaam af en kon er steeds meer zeil bij. Inmiddels varen we over een kalme oceaan, verlicht door de sterren en een kleine wassende maan. Naar verwachting zullen we vroeg in de ochtend aankomen bij Tarrafal op het eiland Santiago.