Iets te vieren

Iets te vieren

Iets te vieren

30 januari 2018

Op 28 januari was matroos Kiel jarig. Dus bij het ontbijt hingen de slingers en werd er ‘Happy Birthday’ gezongen. En als crew weet je dat er altijd wel iets gaat gebeuren hielden we het vrij rustig. Wel was Kiel de hele ochtend al een schoen kwijt. Raar natuurlijk om een linkerschoen kwijt te raken als de rechter nog precies op dezelfde plek staat als je ze uitgedaan hebt…
Na een ochtend zoeken werd hij langzaam wat chagrijnig, dus werd het tijd voor zijn eerste cadeau. Iedereen stond op het achterdek, er werd weer gezongen en daar kwam, prachtig ingepakt, zijn linkerschoen tevoorschijn. Kiel blij! En aangezien dit zijn laatste reis is voor zijn verlof kreeg hij bij de lunch, na weer gezongen te hebben, zijn ticket naar huis. Na het diner was er taart en kreeg hij weer een cadeau van de crew: een fles Groque, en 30 borrelglaasjes als hint. Daardoor konden we met zijn allen proosten op zijn verjaardag.
De volgende dag hingen de slingers nog steeds en sommigen vroegen zich af waar dat voor was. Toevallig hoorden we eerder in de week dat Konrad en Sabine in deze reis 25 jaar getrouwd zouden zijn. Met een beetje subtiel vissen bleken ze op de 29ste getrouwd en dachten met deze reis de festiviteiten te ontwijken. Mooi niet! Toen na het diner ineens weer taart verscheen, met harten en een grote 25 erop viel het kwartje dat het niet ongemerkt voorbij zou gaan. Namens de ‘Oosterschelde’ kregen ze een cadeau in het zilver en daarna was er voor iedereen een glas champagne. Konrad hield een mooie speech over hun huwelijk met een zeilreis als metafoor en uiteindelijk zaten ze met stralende gezichten te genieten van ‘hun’ feestje.