Regen

Regen

Regen

16 februari 2018

Dat het weer deze winter niet helemaal is zoals normaal, was inmiddels wel duidelijk. De afgelopen maand hebben we (veel) meer wind gehad dan je gewoonlijk mag verwachten in dit gebied. We waren dan ook blij toen de voorspellingen zeiden dat de wind eindelijk ging afnemen! Maar dit wil niet zeggen dat we dan ook ‘normaal’ weer kunnen verwachten!
Wat blijkt: de wind is inderdaad afgenomen, sterk afgenomen. En we hebben er regen voor teruggekregen! Dit hadden we niet zien aankomen! Nu valt er wel vaker een druppel of twee, wat ze hier al snel regen noemen, maar ik heb het over échte regen. Gewoon echt dikke druppels die in groten getale naar beneden komen voor langere tijd, regen. En omdat er veel Sahara-stof in de lucht zit, neemt de regen die mee naar beneden. Dus voor degene die het dek gesopt heeft en trots geniet van het blinkende schip, is het geen pretje om die regen te zien vallen…
Gelukkig lijkt het erop dat we vannacht de laatste buien over ons heen krijgen en het weer een beetje stabiliseert. Dus misschien hebben we een beetje ‘normaal’ weer tijdens de rest van alweer de laatste reis van ons seizoen hier. Dan mag het van mij 10 maanden lang waaien, regenen, en voor mijn part gaat het zelfs sneeuwen, maar als we hier komende winter weer zijn, hoop ik toch dat het een iets normaler seizoen wordt. Zodat we dan allemaal weer volop kunnen genieten van deze prachtige eilandengroep met zijn vriendelijke mensen en kleurrijke tradities.