São Nicolau

São Nicolau

São Nicolau

22 februari 2018

Na Mindelo en de dit keer wat vochtige, maar nog steeds prachtige wandeling op Santo Antão was het weer tijd voor vertrek. Ons doel was São Nicolau
Er stond een rustige, vrij noordelijke wind, waardoor we makkelijk de straat van São Vicente uit kwamen en al snel de zeilen konden zetten. En, zowaar; de zon kwam tevoorschijn!!
Heerlijk zeilend, genietend van de zon zagen we een groep vissen springen. Er bleek een groep dolfijnen achteraan te zitten, dus het was een prachtig schouwspel vlak naast het schip. Toen de dolfijnen weg waren kwamen we in de luwte van het eiland en konden we de zeilen laten zakken.
Op São Nicolau hebben we de excursie weer wat verandert, omdat de lokale weermannen niet konden beloven dat het droog zou gaan blijven. En om een dag achterin een pick-up nat te regenen? Dat heeft met vakantie weinig te maken! Maar zonder pick-up komen we de Monte Gordo, de berg met het nationale park, niet op, vandaar een andere tour. Het weer zat mee en aan het eind van de middag scheen de zon zelfs volop. Dat is het mooiste moment om bij Cabrinha te zijn. Daarom hebben we in Tarafal een korte stop gemaakt en wat hapjes en drankjes opgehaald. Daarna zijn we doorgereden naar de wonderbaarlijke rotsformatie en daar zeker een uur zitten genieten.
Eenmaal terug aan boord stond de bbq alweer aan en gingen we verder met genieten. Dit keer van Richards heerlijkheden.