Eerste pitch!

Kapitein Maarten schrijft:
“Op dit moment liggen we in Pensacola, waar we elke dag open schip hebben en zo’n 2500 mensen per dag langs krijgen om het schip te bekijken. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor de crew. Voor de kapitein is er standaard een receptie of een diner. Maar af en toe komt er iets voorbij wat echt heel speciaal is.
Zo kwam er iemand van de organisatie langs en deze vroeg of ik iets van baseball weet? Nou weet ik ongeveer wel hoe dat spelletje gaat, maar ik kan niet zeggen dat ik er verstand van heb. Op school speelden we wel eens softbal, maar ik kan me niet herinneren ooit een baseball in mijn hand te hebben gehad. Of ik het leuk zou vinden de ‘first pitch’ te doen bij een wedstrijd hier in het stadion! Dat dit een grote eer is, weet ik dan weer wel!!
Omdat ‘mijn’ pitch net na zessen was hebben we het schip een kwartier eerder dicht gedaan en zijn we allemaal naar het stadion gegaan. Toen we eenmaal daar waren, werd het toch best spannend! Ik ben niet bang voor groepen, maar ik voelde me toch best klein, midden in zo’n stadion met een paar duizend man die naar je kijken!
Na de worp zijn we in het stadion gebleven om de wedstrijd te bekijken en vooral om de sfeer te proeven en naar de mensen te kijken. Prachtig om te zien hoe men meer bezig is met het bier, de hotdogs en de andere versnaperingen dan met de wedstrijd zelf.
Erg leuk om het een keer gezien te hebben en natuurlijk zeer vereerd dat ik die bal mocht werpen!”