Grote jager

Na een nacht op de motor kwam er een beetje wind opzetten. Dus de zeilen erop en de motor uit. Dan is het heel verleidelijk om meteen de goede kant op te gaan sturen, maar zoals gezegd moeten we eerst naar het noorden, voor we afslaan naar het oosten. We hebben bedacht dat we minimaal op 35 graden N moeten zitten, maar het liefst boven de 36 graden. Vannacht schoten we lekker op dankzij de stevige wind. Vanochtend zakt die er weer een beetje uit en hopen we dat het snel weer iets aan gaat trekken.
Qua natuur beginnen we ook de eerste vakjes af te vinken: dolfijnen, Roodsnavelkeerkringvogels en een Jan-van-gent waren al vrij snel afgevinkt. Vanochtend hebben we een Grote jager boven ons kielzog vliegen. Maar we zien geen andere vogels in de buurt, dus is er weinig te eten voor onze volger. Dit omdat een jager een piraat is van de lucht en wacht tot een andere vogel een vis gevangen heeft. Dan rooft hij (of zij) de vis van deze vogel. Om dit te kunnen aanschouwen hopen we op andere vogels…