Herinneringen van Liz

Herinneringen van Liz

Herinneringen van Liz

14 mei 2020

Afgelopen week zijn wij gestart met het delen van herinneringen van gasten en bemanningsleden aan boord van de OOSTERSCHELDE. Vandaag verteld Liz Murray, 5 keer meegezeild aan boord van de OOSTERSCHELDE, meer over haar ervaringen.

Ik heb altijd St. Kilda willen zien en dus toen ik een reis zag die geadverteerd was om begin juli 2010 via Orkney en Lewis naar St. Kilda te gaan, greep ik deze kans. Helaas hebben we door zeer slecht weer Orkney niet gezien en zijn we in Broad Bay in Lewis terechtgekomen om het weer af te wachten. Uiteindelijk hebben we St. Kilda niet gehaald.

In 2015 ging er weer een reis naar St. Kilda. Deze keer bereikten we Orkney en kwamen in Stornoway terecht om het slechte weer af te wachten. Deze keer ook geen St. Kilda. Als alternatief heeft Maarten een trip naar North Rona gemaakt – zo’n interessant eiland en veel papegaaiduikers!

In 2018 werd er opnieuw geadverteerd om naar St.Kilda te gaan. Ik dacht driemaal scheepsrecht en ik had gelijk – we kwamen aan op een glorieuze dag in augustus. We brachten de dag door op St. Kilda met onze lunchpakketten. In de afbeelding ziet u het uitzicht tijdens deze lunch. Gewoon een magische dag.

Mijn andere hoogtepunt was de reis van vorig jaar van Bergen naar Bodo – gewoon prachtig. Ik zal nooit de parade van Sail vergeten en hoe Maarten het kanon afvuurden toen we Bergen verlieten. Ook was het passeren van de poolcirkel erg speciaal.