Bemanning

De bemanning van de ‘Oosterschelde’ bestaat in het algemeen uit kapitein, stuurman, machinist, bootsman, twee matrozen en een kok. De bemanning is gediplomeerd volgens het STCW ’95. Dat houdt in dat de kapitein en de stuurman tenminste de opleiding SKA met een aanvullende zeilvaartmodule hebben afgerond of de opleiding Grote Zeilvaart hebben gevolgd. Daarnaast moeten zij beschikken over de certificaten Marcom-A, Radarwaarnemer, Radarnavigator, Medische zorg aan boord, Advanced firefighting, etc. Voordat iemand als officier aangesteld kan worden dient ook voldoende vaartijd (als gezel) aangetoond te worden. De overige gemonsterde dekbemanning heeft de cursus ‘Safety at Sea’ gevolgd en ieder bemanningslid is medisch goedgekeurd voor de vaart op zee.

De vaste bemanning houdt zich niet alleen bezig met het varen van het schip, maar instrueert de gastbemanning en maakt deze wegwijs aan boord. Daarnaast is de vaste bemanning verantwoordelijk voor het schoonhouden en het onderhoud van de ‘Oosterschelde’.

De rederij houdt kantoor aan boord van het schip ‘Salvator’, dat ligt afgemeerd in de Leuvehaven. Behalve voor de ‘Oosterschelde’ worden op dit kantoor ook alle boekingen voor de ‘Helena’ afgehandeld.

SOLLICITATIES 
U kunt uw schriftelijke sollicitatie samen met uw curriculum vitae sturen naar de rederij ter attentie van de heer G.A. Nab.