Reserveren

Over de Evenaar

Schip

Oosterschelde

Prijs per persoon

€4350

Aantal dagen

28

Datum inschepen

02-06-2025

Tijd inschepen

17:00

Plaats inschepen

Ascension Island, GB

Datum ontschepen

30-06-2025

Tijd ontschepen

09:00

Plaats ontschepen

Ponta Delgada, PT

Niveau

3

Goed om te weten

Uw aanmelding wordt beoordeeld door de rederij. Mochten er vragen zijn, dan nemen wij contact met u op. Wij vragen u vervolgens een aanbetaling te doen van 500 euro. U zit echter nog nergens aan vast. Als u voor 1 januari 2023 annuleert, krijgt u de volledige aanbetaling teruggestort.

 Oosterschelde

Over de Evenaar

Etappe 31 van de DARWIN200 Global Voyage.

Aantal dagen

28

Inschepen

02-06-2025, 17:00

Ascension Island, GB

Ontschepen

30-06-2025, 09:00

Ponta Delgada, PT

Prijs p.p.

€4350
3

Niveau

3

Reisbeschrijving

Tijdens deze voorlaatste etappe van de DARWIN200 Global Voyage zal de OOSTERSCHELDE, na bijna twee jaar, de evenaar weer kruisen. De zone rond de evenaar, de doldrums, zijn voor iedere zeiler een uitdaging, maar ook prachtig met zijn indrukwekkende buien en vreemde verschijnselen. Tijdens de lange reis richting het noorden zullen we walvissen en dolfijnen tegenkomen. Horta, op de Azoren, is onze bestemming. Deze archipel, met verschillende vulkanische kraters en een subtropisch klimaat, wordt gekenmerkt door een heel afwisselende natuur. Ook de afgelegen vissersdorpen en historische stadjes maken de Azoren een bezoek zeker waard!

Voor en na uw reis
Wij raden u aan om voorafgaand en na afloop van uw reis aan boord van de Oosterschelde een paar dagen de tijd te nemen om de plaats van vertrek en bestemming te ontdekken. Dit geeft u de mogelijkheid om bezienswaardigheden aan land te bezoeken, waar u tijdens de zeilreis steden, kustlijnen en dieren vanaf het water zal zien.

 

DARWIN200: Meer dan een avontuur!
Door deel te nemen aan de Global Voyage steunt u het DARWIN200-project. Als onderdeel van dit avontuur, ontvangt u een aantal exclusieve voordelen:

  1. Een hardcover boek met 300 pagina’s over dit bijzondere project, als herinnering aan uw deelname;
  2. Een video met beelden van iedere etappe van de Global Voyage;
  3. Een uitnodiging voor het Start of the Voyage-feest in Plymouth, GB op 13-08-2023;
  4. Een uitnodiging voor het End of the Voyage-feest in Falmouth, GB op 20-07-2025;
  5. Een uitnodiging voor de DARWIN200 Concluding Award Ceremony in Londen, GB in de zomer van 2025;
  6. Erkenning voor uw steun op alle DARWIN200 films tijdens de Global Voyage (anoniem, indien gewenst);
  7. Een DARWIN200 Global Voyage T-shirt!

 

DARWIN200
Het DARWIN200 initiatief wil de volgende generatie natuuronderzoekers en -beschermers inspireren, trainen en de vaardigheden laten opdoen die zij nodig hebben voor hun werk in de toekomst. Het DARWIN200 initiatief wil de volgende generatie natuuronderzoekers en -beschermers inspireren en stimuleren, evenals miljoenen studenten wereldwijd, die zich inzetten voor natuurbehoud. Door mee te zeilen met een etappe van de Global Voyage, steunt u het DARWIN200-project. Voor meer informatie: www.darwin200.com.

 

Q&A informatiesessies
Geïnteresseerd in een etappe van DARWIN200? Of heb je al gereserveerd? Neem deel aan onze online informatiesessies over de Global Voyage via Zoom. Tijdens deze sessies vertellen we u meer over de trajecten van de Global Voyage en over het DARWIN200 project. Daarnaast kunt u de ‘Oosterschelde’ leren kennen en is er ruimte om vragen te stellen. Neem deel aan de volgende informatie sessie via www.darwin200.com/info.

3

Niveau 3

Reizen van niveau 3 zijn alleen geschikt voor de ervaren en fitte zee-reiziger. Het weer zou uitdagend kunnen zijn en tijdens een oversteek zijn er weinig of geen mogelijkheden om uit te wijken naar een haven. We varen buiten bereik van helicopters en medische zorg van de wal meestal niet beschikbaar.

De rederij wil graag dat de OOSTERSCHELDE voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is, maar u moet zich realiseren dat zeereis aan boord van een zeilschip fysiek meer van uw vraagt dan een dagelijks wandeling. De ene reis is bovendien uitdagender dan de andere. Met de verschillende niveaus geven we een indicatie hoe zwaar de reizen (kunnen) zijn. Twijfelt u of een reis voor u geschikt is? Neem dan contact op met het rederijkantoor om dit te bespreken.

Benieuwd naar het schip?

Algemene reisinformatie

Lees hier alles over uw verblijf aan boord.

Heeft u vragen?

Aanmeldingsprocedure