Walvissen!

Het is bijna lullig om te vermelden, maar ik doe het toch even. Toen de laatste groep net vertrokken was en wij met alleen bemanning naar de Baía da Murdeira voeren om daar, met de muziek hard, het schip van top tot teen te schrobben zagen we eindelijk de eerste walvissen! 
Terwijl Jan en ik de dag doorspraken op het achterdek en richting de baai voeren zagen we de welbekende spuiter op zo’n honderd meter afstand. Dus hebben we meteen de anderen gewaarschuwd. De rest van de crew was net boven dek toen we duidelijk een staart boven zagen komen. Dat is vaak een teken dat de walvis diep gaat duiken en je hem/haar dus een tijd niet zal zien. Jammer dachten we. 
Maar nog geen 20 seconden later kwam er een dwergvinvis een stuk het water uit gesprongen. En niet veel later nog een keer! Daarna zagen we nog een paar spuiters, voor de walvis(sen) zich niet meer liet(en) zien. Een goed begin van de schoonmaakdag!