Dankbaar

Dankbaar

Dankbaar

26 juni 2020

De afgelopen weken deelden wij al herinneringen van Alice, Liz, Richard, Jan, Richard Down, Sara en Frits. Vandaag delen we de herinneringen van Fernando Boto. Fernando was mee aan boord om het traject rond Kaap Hoorn vast te leggen. Bekijk hier de hele serie die gemaakt is rond de wereldreis van de OOSTERSCHELDE van 2012 tot 2014. Lees zijn herinneringen hier:

“Het is alweer enkele jaren gelden dat we de reis naar Kaap Hoorn maakten. Als ik eraan terug denk is er een shot dat ik mij nog steeds herinner. Het was een bewolkte en een zeer winderige ochtend en ik stond aan dek om wat beeldmateriaal te maken. Een paar dagen eerder hadden we Kaap Hoorn verlaten. We waren onderweg naar het noorden en voeren door Straat Le Maire.

Ik herinner me hoe de zee er die dag uit zag. Ondanks dat we al een paar weken op zee zaten, met niets anders om ons heen dan de zee, was het zeker geen monotoon uitzicht. Het zag er die ochtend uit als een lappendeken van verschillende tinten grijs, verdeeld in stukjes die omlijnd werden door het schuim. Instabiel en voortdurend wisselend wanneer de golven op en neer gingen. Er vlogen ook wat albatrossen om ons heen.

Gelukkig had ik tegen die tijd mijn zeeziekte al overwonnen. Dit was de eerste week een “probleem”. Ik kon dus gewoon aan dek blijven en genieten van het uitzicht. Het voelde alsof ik naar iets uit het verleden keek. Ik kon het niet helpen, maar ik dacht aan de vorige zeelieden en schepen die daar hadden gevaren: dezelfde wind, dezelfde golven en dezelfde zee door de eeuwen heen, maar steeds toch weer iets anders.

Aan boord zijn van een groot schip als de OOSTERSCHELDE, op dat punt op de kaart, is een hele bijzondere ervaring. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om deel uit te maken van zoiets moois. Ik hoop dat het schip op een dag die golven weer zal bevaren.”